Taru Reinikainen Työelämän ja koulutuksen asiantuntija

#sinuntarusi

Suomalaiset haluavat muutosta. Siitä kertoo muun muassa se seikka, että ennakkoon kävi äänestämässä ennätysmäärä suomalaisia. Muutos vaatii uusia tekijöitä, jotka pystyvät katsomaan asioita laatikon ulkopuolelta.

Kansanedustajan tehtävä on vaativa ja siihen vaadittavaa osaamista voidaan hankkia erilaisia väyliä pitkin. Eduskuntaan tarvitaan erilaisia ihmisiä ja erilaista osaamista. Kansanedustajalla on hyvä olla laajasti kokemusta yhteiskunnan eri alueilta. Kokemus politiikasta on yksi osa-alue, mutta vielä tärkeämpää on kokemus arkielämästä ja erilaisista ihmisistä. Edustajalla on oltava omia ajatuksia asioista ja hänen pitää pystyä myös viemään asioita haluamaansa suuntaan.

Kansanedustajan tehtävässä vaaditaan erityisesti yhteistyökykyä ja neuvottelutaitoja. Asioita viedään Arkadianmäellä eteenpäin yhteistyöllä, yksinään kukaan ei pärjää. Yhteistyötä pitää pystyä tekemään kaikkien kanssa. Työehtosopimusneuvottelijana olen oppinut, että sopivin ratkaisu kiistanalaiseen asiaan voi tulla yllättävältä taholta. Meidän pitää kuunnella toistemme näkemyksiä ja ymmärtää, miksi intressimme ovat vastakkaisia. Vastakkaisista intresseistä huolimatta on mahdollista löytää yhteinen tapa viedä asioita eteenpäin.

Modernin maailman taidot tulee olla nykyedustajilla hallussa. Edustajan tulee osata käyttää ja tuntea uutta tekniikka ja olla mukana muuttuvassa maailmassa. Kansanedustajilla tulee olla tarvittava joustavuus tehdä nykymaailmaan sopivia ratkaisuja. Lainsäädäntöä kehitetään parhaiten tuntemalla säädöksien puutteet arkitodellisuudessa ja kehittämällä lakeja nykypäivään.

Minulla on tarvittava osaaminen ja halu kansanedustajan tehtävään. Tarvitsen siinä kuitenkin Sinun apuasi. Helsinkiläinen, äänestä numeroa 237 ja nosta uusi vaikuttaja eduskuntaan.

 

www.tarureinikainen.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Suomalaiset haluavat muutosta".

Olisipa hauskaa nähdä sinun todistavan tämän väitteesi.
Ensinnäkin, YK:n viimeisimmän onnellisuustutkimuksen mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa.
Toiseksi, on vaikea kuvitella, että mitenkään merkittävä osa kansasta haluaisi muutosta huonompaan suuntaan. Sellaisiksi kuitenkin muutokset pelkän muutoksen vuoksi useimmiten osoittautuvat.

Toimituksen poiminnat